Thursday, 25 August 2011

   7.30 pagi : Di pintu pagar sekolaa, takut nye na jejak kaki tapak perhimpunan, takut kena rotan sebab datang lewat -.-'' lesu, lesu, dan lesu sebab yayang i lagi sorang ta datang sekolaa laa~ erin ! pagi neh teacher masuk awal kat class, ta sempat kak nyot na bergossip . hehe. pembelajaran dimulakan dengan membuat essai, macam biasa teacher bahagikan partner untuk discuss isi isi penting. tajuk essai : pasal balanced diet :) aku kena buat intro essay. agak senang laa tapi makan masa sikit na buat ayat. pembelajaran terganggu sebab cikgu shamsuddin masuk ke class pasal semalam kitaorangg satu class pontengg class tambahan ustaz alim (sejarah) :( habis laa kena ceramah. tapi nasib baik tak kena rotan ! katanya, kitaorgg da lukakan hati ustaz alim semalam , aku bagi pihak 5 al ghazali memohon beribu kemaafan pada ustaz alim , kami mintak maaf ye cikgu ! *JANJI AKAN BUAT LAGI. hehe.


      waktu ketiga : waktu economi, cikgu hairullah masuk dan suruh pelajar buat kerja sendiri. katanya, takde mood na mengajar. hoorayy !!! cikgu neh adalah salah seorangg cikgu yang sporting di sekolaa kami, selesa lah jugak belajar dengan dia, tak banyak cakap dan tak banyak songeh macam cikgu cikgu lain -,- lepas tuh, teya, man, coki, ajak aku dengan fathin lepak bilik kaunselingg, kitaorgg follow jela sebab bosan. sebelum pergi, cikgu dijah suruh sign kat kad raya gergasi, katanya na bagi pengetua. apa lagi, contengg ler~ haha. sampai sampai je cikgu zaidi takde -,- tapi cikgu syikin laa penyelamat kami, sebab dia kitaorang boleh lepak sana -.- best duduk dalam bilik aircone + sofa lembut :) haha. macam biasa ada je lawak bodoh yang si gemok (man) neh buat. riuh jugak laa bilik tuh -.-dam ular laa penghilang kebosanan ! aku ta join sebab leka baca majalah dewan siswa keluaran ogos. best tengok dorangg main , kelakar rasanya. first round , coki menang, second round, man menang pulak. habis fathin dengan teya kena dropp, haha. padan muka ! then, sambung pulak main chest, haha. kelakar tengok pertarungan sengit antara si fathin dan si rahman ! kali neh, rahman menang lagi sebab coki yangg ajar. kalau tak, memangg fathin laa juaranya ! yezzzzzzaaaaaa...... kitaorang lepak sana sampai laa waktu rehat . tapi aku sempat tidur jap. ngantokkkk !

        *masa berlalu terlalu cepat, buat aku lupa sekejap kat ''dia''. pukul 2, loceng berbunyi ! kringg ! kringg ! kringg ! aku balik dengan senyuman hari ini :)

No comments:

Post a Comment

Followers